



Symposium 2025

State Key Laboratory of Liver Research (HKU)

RGC Theme-based Research Scheme Project on Translations to Enhance Liver Cancer Management

25 October 2025 (Saturday) | Salon 5-6, JW Marriott Hotel, 88 Queensway, Hong Kong

<u>Time</u>	<u>Duration*</u>	Sessions		
09:00 - 09:05	5 min	Welcoming Speech by Organizing Committee Chairperson (Basic)		
		Professor Ken Hoi-Tang MA		
		Assistant Professor, Department of Pathology, HKU		
09:05 - 09:10	5 min	Opening Remarks by SKLLR Director		
		Professor Irene Oi-Lin NG		
		Chair Professor, Department of Pathology, HKU		
1 st Session Chairpersons:				
Professor Judy Wai-Ping YAM & Professor Clive Yik-Sham CHUNG				
09:10 - 09:55		Young Researcher Presentations		
		(This session will feature presentations by approximately 3-4 PhD students or		
		postdoctoral fellows supervised by SKLLR PIs from different schools or		
		departments.)		
09:55 - 10:10	15 min	Basic Research Presentation 1		
		Dr Regina Cheuk-Lam LO		
		Clinical Associate Professor, Department of Pathology, HKU		
		Topic: Anti-STC1 as a Therapeutic Strategy for Liver Fibrosis		
10:10 - 10:30	20 min	Tea Break		
2 nd Session Chairpersons:				
Professor Dong-Yan JIN & Professor Jack Chun-Ming WONG				
10:30 - 11:10	40 min	Basic Keynote Lecture 1		
		Professor André BOONSTRA		
		Professor of Experimental Hepatology, Immunology of Viral Hepatitis and Liver Lab,		
		Department of Gastroenterology & Hepatology, Erasmus MC - University Medical		
		Center, Rotterdam, The Netherlands		
		Topic: Immune profiling in chronic HBV		
11:10 - 11:25	15 min	Basic Research Presentation 2		
		Professor Heidi Guang-Sheng LING		
		Assistant Professor, School of Biomedical Science and Department of Medicine, HKU		
		Topic: TBC		
11:25 - 11:40	15 min	Basic Research Presentation 3		
		Professor Terence Kin-Wah LEE		
		Associate Head and Professor, Department of Applied Biology and Chemical		
		Technology, Hong Kong Polytechnic University		
44.40.44.55	45 .	Topic: Exploring Immune Resistance Vulnerabilities in Hepatocellular Carcinoma		
11:40 - 11:55	15 min	Panel Discussion - Liver Disease Immunology		
		Moderators: Professor Dong-Yan JIN		
		Professor Jack Chun-Ming WONG		
		Panelist: Professor André BOONSTRA		
		Professor Heidi Guang-Sheng LING		
		Professor Terence Kin-Wah LEE 3 rd Session Chairpersons:		
		Professor Xin-Yuan GUAN & Professor Stephanie MA		
11:55 – 12:10	15 min	Basic Research Presentation 4		
11.55 12.10		Professor Carmen Chak-Lui WONG		
		Associate Professor, Department of Pathology, HKU		
		Topic: TBC		
12:10 - 12:25	15 min	Basic Research Presentation 5		
12.10 12.23		Professor Jun YU		
		Assistant Dean, Faculty of Medicine and Professor, Department of Medicine and		
		Therapeutics, The Chinese University of Hong Kong		
		Topic: Gut Microbiome / Metabolites in MASLD and HCC via Gut-Liver Axis		
12:25 - 13:30	65 min	Group Photo-taking & Lunch		
	00 111111			





<u>Time</u>	<u>Duration*</u>	Sessions		
4 th Session Chairpersons:				
Professor Thomas Chung-Cheung YAU, Professor Tan-To CHEUNG				
13:30 - 14:10	40 min	Basic Keynote Lecture 2		
		Professor André BOONSTRA		
		Professor of Experimental Hepatology, Immunology of Viral Hepatitis and Liver Lab,		
		Department of Gastroenterology & Hepatology, Erasmus MC - University Medical Center, Rotterdam, The Netherlands		
		Topic: Biomarkers for early HCC detection		
14:10 – 14:50	40 min	Clinical Keynote Lecture 1		
14.10 14.50	40 111111	Professor Masatoshi KUDO		
		Professor and Chairman, Department of Gastroenterology and Hepatology, Kindai		
		University Faculty of Medicine, Osaka, Japan		
		Topic: Immunotherapy for advanced HCC: IO plus Anti-VEGF or IO plus IO?		
14:50 – 15:00	10 min	Panel Discussion - Innovations in HCC		
		Moderators: Professor Thomas Chung-Cheung YAU		
		Professor Tai-To CHEUNG		
		Panelists: Professor André BOONSTRA		
		Professor Masatoshi KUDO		
15:00 - 15:20	20 min	Tea Break		
		5 th Session Chairpersons:		
		Professor Man-Fung YUEN & Professor Tan-To CHEUNG		
15:20 - 15:35	15 min	Clinical Presentation 1		
		Dr Simon Hing-Yin Tsang		
		Consultant, Department of Surgery, Queen Mary Hospital Honorary Clinical Associate Professor, Department of Surgery, HKU		
		Topic: TBC		
15:35 - 16:15	40 min	Clinical Keynote Lecture 2		
15.55 10.15	40 111111	Professor Masatoshi KUDO		
		Professor and Chairman, Department of Gastroenterology and Hepatology, Kindai		
		University Faculty of Medicine, Osaka, Japan		
		Topic: Immunotherapy combined with locoregional therapy to achieve cure in non-		
		metastatic HCC		
16:15 - 16:25	10 min	Panel Discussion – Immunotherapy in Liver Disease		
		Moderators: Professor Man-Fung YUEN		
		Professor Tai-To CHEUNG		
		Panelists: Dr Simon Hing-Yin Tsang		
		Professor Masatoshi KUDO		
	6 th Session Chairpersons: Professor Walter Wai-Kay SETO & Professor Loey Lung-Yi MAK			
16:25 – 16:40	15 min	Clinical Presentation 2		
10.23 10.40	±3 111111	Professor Michael Ka-Shing Cheung		
		Clinical Associate Professor, Department of Medicine, HKU		
		Topic: Effects of sodium glucose cotransporter 2 inhibitors on hepatic steatosis,		
		cirrhosis and hepatocellular carcinoma		
16:40 – 16:55	15 min	Clinical Presentation 3		
		Dr Rex Wan-Hin Hui		
		Resident, Department of Medicine, Queen Mary Hospital		
		Topic: Application of artificial intelligence in radiological diagnosis and		
		prognostication of hepatocellular carcinoma		
16:55 - 17:00	5 min	Closing Remarks by Organizing Committee Chairperson (Clinical)		
		Professor Loey Lung-Yi MAK		
		Clinical Assistant Professor, Department of Medicine, HKU		

st Each presentation slot includes a 5-min Q&A session.

[^] Please note that the program and speakers are subject to change by the Organizer at any time without further notification. The final version shall be distributed at the Symposium.